​Denuncia a dos companys del PSC en l’Hospitalet per presumptes irregularitats

|


Un regidor del PSC denuncia a dos companys de partit en l’Hospitalet de Llobregat per presumptes irregularitats en una entitat esportiva de la ciutat. El denunciant és el tinent alcalde d'Educació, Esports i Joventut, Jaume Graells, mentre que els denunciats són el regidor d'Esports, Cristóbal Plaza, i el tinent alcalde d'Espai Públic, Habitatge i Urbanisme, Cristian Alcázar.


Aquests dos últims regidors, que formen part de l'equip de govern de Núria Marín, van ser detinguts aquesta setmana al costat del director del Consell Esportiu de l’Hospitalet, Eduard Galí, per la Policia Nacional. La causa judicial en la qual s'emmarquen aquests detencions ha de veure presumptes delictes de malversació i falsedat documental pel suposat destí a fins particulars d'ajudes públiques gestionades per aquesta entitat sense ànim de lucre.


Tal com revela 324, l'atestat policial recull que la denúncia va ser presentada per Graells juntament amb la responsable de gestió econòmica del Consell Esportiu que, en el període que s'investiga, de 2016 a 2019, va passar de 400.000 a 900.000 euros. En aquest període els 3 arrestats, que ja estan en llibertat amb càrrecs, han exercit com a presidents del consell.


Per la seva part l'alcaldessa Marín ha assenyalat que Graells li va comptar al febrer sobre la presumpta “mala praxi” dels companys i ha dit que ella va instar “ràpidament” la junta directiva a encarregar una auditoria. La també presidenta de la Diputació de Barcelona ha assegurat que actuaran amb “absoluta transparència” i des del Consistori s'ha afegit que es prendran “les decisions que faci falta en un sentit o en un altre” quan s'hagin aclarit els fets. 


   ​Condemna al exalcalde de Torredembarra per CDC per adjudicar a dit els quiosquets de platja