Picabaralla entre David Cid i Josep Costa amb retuit de Gabriel Rufián inclòs

​Diputat dels comuns demana el 'cap' del vicepresident independentista del Parlament de Catalunya
|


Josep Costa (CCMA)


Josep Costa. Font: CCMA


El diputat de CatECP en el Parlament, David Cid, ha demanat la destitució del vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, per un polèmic tuit en el qual relaciona el cop d'estat a l'URSS amb Espanya per a enlletgir que una part del Procés, en indirecta a ERC, prefereixi col·laborar amb el Govern espanyol en lloc de treballar per l'independència.


“Lituània, Letònia i Estònia van aprofitar el cop d'estat en l'antiga URSS per a fer efectiva la independència. Aquí em fa por que, en la mateixa situació, alguns preferirien salvar a Gorbatxov”, ha etzibat el dirigent de JxCat.


Aquest comentari ha indignat a Cid, que ha demanat el seu ‘cap’ com a número dos de Roger Torrent en el Parlament. El comú ha assenyalat: “Un vicepresident del meu Parlament afirmant que davant un cop d'estat a Espanya no s'hauria de defensar el govern democràticament triat. Que s'hauria d'aprofitar!!! Ha de plegar ja!”. Això sembla haver agradat al portaveu d'ERC en el Congrés, Gabriel Rufián, que ha fet retuit.


Per part seva, Costa no s'ha quedat callat i ha contestat a Cid que Catalunya va sofrir “un cop d'estat” contra el Govern de Puigdemont. “Et recordo que encara avui està en la presó i l'exili”, ha afegit l'independentista, que ha criticat els comuns per la seva actuació: “Alguns us vau posar de perfil llavors i ara en el Govern continueu desobeint les resolucions de l'ONU que demanen la llibertat. Cap lliçó”. 


   ​Puigdemont ataca a ERC