​El conseller Bosch demana perdó a Mèxic per la conquesta d'Amèrica

|


Alfred Bosch México (Conselleria Exterior)

Alfred Bosch a Mèxic. Font: Acció Exterior


El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha demanat perdó aquest dimecres als pobles indígenes mexicans per la conquesta d'Amèrica. Ho ha dit l'independentista durant la seva reunió a Ciutat de Mèxic amb representants de l'Institut Nacional de Pobles Indígenes (INPI).


“Tenim molt clar que la conquesta i la colonització van introduir una discriminació i una marginació que no és acceptable”, ha sentenciat Bosch, que s'ha ofert a treballar “braç a braç” amb Mèxic per a “recuperar tota la dignitat que mai s'hauria d'haver perdut”.


Preguntat per si està disposat el Govern a mediar entre Mèxic i Espanya, ho ha rebutjat. “No és la nostra funció”, ha assenyalat el conseller, que a més creu que a l'Executiu espanyol no li faria gràcia que fos mediador: “No estic segur que això el Govern espanyol ho veiés amb bons ulls”.


Les disculpes de Bosch es produeixen després de la polèmica al març entre tots dos països, quan el president mexicà Andrés Manuel López Obrador va exigir al papa Francesc i al rei Felip VI que demanessin perdó pels abusos comesos durant la conquesta. 


   ​L'ANC llança el seu cercador d'empreses independentistes