La devolució de les pagues extra a funcionaris de la Generalitat, en perill

|


Jordi Puigneró (Generalitat)

Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals. Font: CCMA


El Govern de Torra ha denunciat que el Govern del PSOE els ha amenaçat amb portar al Tribunal Constitucional el decret sobre la devolució de les pagues extra a funcionaris de la Generalitat de Catalunya.

En un comunicat, la conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública ha informat que l'Executiu socialista els ha fet arribar un requeriment per a obrir un procediment de negociació sobre la norma que establia el retorn aquest any del 10% de la paga extra que faltava per pagar de 2013.

Des d'aquest departament recullen que el ministeri liderat per Meritxell Batet argumenta que s'han plantejat “determinades discrepàncies” en relació als articles 1 i 2 del citat decret, per la qual cosa obren aquesta via de “cooperació per a evitar el recurs d'inconstitucionalitat”.

Això ha disgustat al conseller Jordi Puigneró, que ha arremès contra PSOE i PSC per aquesta decisió i els ha acusat de “voler dinamitar” la devolució: “El senyor Pedro Sánchez diu no a un referèndum, diu no a l'autodeterminació i ara diu no a les pagues extra dels treballadors de la Generalitat de Catalunya. Aquest és el vot útil del PSC? Des del Govern de Catalunya li diem a Pedro Sánchez que defensem i defensarem els drets socials i laborals com a drets nacionals d'aquest país”.

Per la seva part fonts del ministeri de Política Territorial i Funció Pública han manifestat que això és una cosa habitual i que es fa per a evitar precisament la presentació de recursos en el TC. En aquest sentit han afegit que estan oberts procediments similars en altres comunitats autònomes com Murcia, Extremadura o Canàries.


   Meritxell Batet qualifica de "irresponsable" al Govern de Torra