​Alerta sanitària a Catalunya per fuet presumptament contaminat amb salmonel·la

|


Fuet (Wikipedia)


Fuet. Font: Wikipedia


Alerta sanitària a Catalunya per lots de fuet presumptament contaminats amb salmonel·la. L'avís ha arribat des de França, on les autoritats sanitàries han detectat un brot de 18 casos de salmonel·losis relacionats suposadament amb aquest aliment durant els mesos de juliol i agost.


L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha enviat una notificació a l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) sobre el cas. A més de França, els 4 lots retirats de ‘Fuet Cabanes 150 grams’ (20/22-03, 20/26-02, 20/26-03 i 20/27-01; amb dates de caducitat d'entre el 03/11/20 i el 04/02/21) es van distribuir a Catalunya (en les demarcacions de Girona i Barcelona), Aragó, Andorra i Bèlgica.


La ASPCAT ha detallat en un comunicat que en data d'avui no s'ha detectat cap cas a Espanya. No obstant això, recomana a les persones que tinguin fuet d'algun d'aquests lots de la marca Solà que s'abstinguin de consumir-los i els retornin als punts de venda. En cas d'haver-ho consumit i presentar simptomatologia aconsella acudir al centre de salut.


Finalment, l'Agència recorda la importància de mantenir aquest producte en un lloc fresc i sec per a assegurar la seva correcta conservació, tal com indica el etiqueta. 


   ​Alerta per una perillosa planta verinosa a Catalunya