​Alerta per una perillosa planta verinosa a Catalunya

|


Planta peligrosa (Parcs de Catalunya)


Tora blava. Font: Parcs de Catalunya


Alerta per la presència de la Tora blava, en zones muntanyenques del Pirineu català. L'Aconitum Napellus és considerada una de les plantes més perilloses del món i la més verinosa d'Europa donat el seu contingut en aconitina, un dels alcaloides més actius i tòxics que, amb un lleu contacte, pot alentir el cor fins a la mort.


Parcs de Catalunya, dependent de la conselleria de Territori i Sostenibilitat, ha donat la veu d'alarma per l'existència d'aquesta planta. L'organisme ha avisat a excursionistes que han d'anar amb compte amb ella i ni tan sols acostar-se: “Malgrat la seva bellesa, cal anar molt alerta, perquè es tracta de la planta més tòxica d'Europa. Hem de gaudir del seu encant sempre des de la distància!”.


Aquesta flor és perillosa íntegrament per tenir alcaloides en totes les seves parts. Principalment té aconitina, els efectes del qual són fulminants. La sola ingesta de 5 mg altera el ritme cardíac gairebé al moment causant la mort en tot just uns minuts. I no hi ha antídot conegut


   ​Investiguen un incendi prop d'una masia de gran valor històric a Esparreguera