T​orra ataca al secretari general del Parlament i pressiona a Torrent

|


Quim Torra (Govern Generalitat1)


Quim Torra. Fuente: Govern Generalitat


Tensió entre JxCat i ERC a compte de la publicació de la resolució pactada i aprovada en el Parlament al costat de la CUP en contra de la monarquia espanyola i a favor de la república catalana i el mandat del 1-O.


Els lletrats del Parlament, liderats per Joan Ridao, han rebutjat publicar punts polèmics de la proposta en el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) i el secretari general de la Cambra catalana, Xavier Muro, així ho ha fet. En el document no apareix l'esment a la monarquia “delinqüent” i “corrupta”, ni tampoc la reprovació a Felip VI, encara que sí que figura la que defensa que “Catalunya és republicana i no reconeix ni vol tenir cap Rei”.


Al final de la disposició, el secretari general del Parlament afegeix una nota en la qual justifica la seva decisió atenint-se al seu deure de “impedir o paralitzar qualsevol actuació jurídica o material que pugui suposar l'incompliment” de decisions del Tribunal Constitucional.


Això ha molestat molt a JxCat i especialment a Quim Torra. En Twitter, el líder del Govern ha atacat directament a Muro i ha demanat el seu cap. L'independentista, que ha recordat el que va passar en la Cambra amb la seva condició de diputat, ha afirmat que “té el deure d'obeir al Ple” i si no ho fa és “deure” de Roger Torrent tirar-li o “assumir ell i la Mesa la responsabilitat de publicar la resolució”.    ​Torra demana l'abdicació de Felip VI després de per la “fugida tolerada” del seu pare Joan Carles I