​Torra demana l'abdicació de Felip VI després de per la “fugida tolerada” del seu pare Joan Carles I

|


Quim Torra (Govern Generalitat)


Quim Torra. Font: Govern


Quim Torra reclama la caiguda del règim borbònic a Espanya aprofitant l'escàndol del Rei Emèrit. El president de la Generalitat demana a Felip VI la seva abdicació després de la “fugida tolerada” del seu pare Joan Carles I.


“Demano a Felip VI que no allargui més l'agonia borbònica i abdiqui”, ha etzibat en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, on ha afegit que la sortida del monarca d'Espanya “avergonyeix a qualsevol demòcrata i posa en dubte el compromís del Govern i de Felip VI en la lluita contra la corrupció”.


El líder català ha continuat acusant l'Executiu de Pedro Sánchez de facilitar la ‘fugida’ i li ha exigit explicacions per haver “permès, facilitat i aplaudit la fugida d'una persona plena de privilegis i investigada per un cas immens de corrupció”. El dirigent de JxCat ha preguntat pel paper de la vicepresidenta Carmen Calvo en la decisió del ‘exrei’ i ha alertat que si el Govern central ha facilitat la seva marxa és “còmplice”.


Finalment, ha manifestat que no els correspon als independentistes catalans “decidir com s'ha d'organitzar el sistema polític espanyol”, ja que el seu projecte és l'independència de Catalunya i ser una república independent. Torra ha insistit que “els catalans no tenim rei” per a tot seguit assenyalar que volen saber “què farà Espanya amb la monarquia”. 


   ​El PDeCAT perd al 5% dels seus socis per Puigdemont