​El PDeCAT perd al 5% dels seus socis per Puigdemont

|


Marc Solsona (PDECAT)


Marc Solsona. Font: PDeCAT


El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, ha assegurat que només el 5% dels seus associats s'han sumat en les últimes setmanes al nou partit impulsat per Carles Puigdemont. D'altra banda, ha insinuat que el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, és partidista en demanar que el Govern de Torra es personi com a acusació en el cas 3%, que afecta CDC i PDeCAT.


Després de la sortida fa uns dies de dirigents del Partit Demòcrata com la seva vicepresidenta Míriam Nogueras, Solsona ha explicat que ara com ara el 5% de socis s'han donat de baixa per a anar-se a JxCat, ja que no es permet la doble militància. Tanmateix, això podria canviar. El portaveu ha deixat oberta aquesta possibilitat i ha dit que s'estudiarà “cada cas” de manera individual.


D'altra banda, el polític ha emfatitzat la desvinculació del PDeCAT del cas 3% i ha titllat de partidista la proposta de Aragonès entorn de la personació de la Generalitat. “Entenc que el vicepresident Aragonès, com a responsable d'ERC, fa unes declaracions amb un cert partidisme d'oportunitat”, ha dit en roda de premsa telemàtica.


Sobre la causa vinculada al finançament il·legal de CDC ha manifestat que els crida l'atenció que el partit estigui inclòs en l'acte d'acusació de l'Audiència Nacional i ha defensat que quan es van produir els fets el PDeCAT "no existia": “Imputar delictes a una persona jurídica que no existia ho entenem, com a mínim, bastant surrealista”. 


   ​JxCat contra la sortida de Mònica Terribas de Catalunya Ràdio