​Plataforma per la Llengua demana subtitular en català als castellanoparlants en TV3

|


Campaña Plataforma per la Llengua (PlLlengua)


Campanya de Plataforma per la Llengua. Font: Plataforma per la Llengua

Campanya contra TV3 per l'ús del castellà per part de Plataforma per la Llengua, que demana suports per a exigir la paralització de la “castellanització” de la televisió pública catalana. En una iniciativa en Internet, l'autodenominada ONG del català exigeix a TV3 la recuperació de la seva missió de difusió i promoció de llengua catalana “davant la deriva castellanizadora” que creï que ha pres la cadena en els últims temps.


L'entitat ha denunciat l'augment del castellà en la graella i promet enviar “automàticament” una carta per cada suport rebut al director Vicent Sanchis per a acabar amb la presència de l'espanyol en la televisió pública.


Entre les solucions que proposa Plataforma es troba subtitular a aquells castellanoparlants que surtin en antena. L'organització ha dit que hi ha persones a la Catalunya Nord que no entenen l'espanyol, per la qual cosa considera convenient que es faci la “traducció simultània en aquells casos que no sigui possible tenir convidats o col·laboradors que coneguin el català, així com també l'opció de subtitular-los”. 


   ​Budó desautoritza a Vilallonga per l'ús del castellà en TV3