​El Síndic investiga la contractació de Ferrovial per part del Govern per al rastreig de Covid-19

|


Rafael Ribó (Síndic1)


Rafael Ribó. Font: Síndic


El Síndic de Greuges, representat per Rafael Ribó, posa sota la seva lupa la contractació d'una filial de Ferrovial per part del Govern de Torra per a dur a terme tasques de seguiment i de control de contagis de Covid-19. El defensor del poble català ha obert una recerca d'ofici i demana a la conselleria de Salut liderada per la republicana Alba Vergés informació sobre el tema.


L'organisme ha justificat l'obertura de l'expedient atesa la forma de conducta del departament i a les informacions abocades en mitjans de comunicació. El Síndic ha contat que ha pogut constatar que el 29 de maig el SEM va contractar per la via urgent a Ferroser Serveis Auxiliars SA per al treball de rastreig de casos de coronavirus. No obstant això, ha indicat que, a pesar que la premsa va revelar que el contracte no es va arribar a executar, en el perfil del contractant “no consta cap informació sobre una eventual modificació o resolució d'aquest contracte”.


Davant això, el Síndic ha decidit obrir recerca i ha sol·licitat a la Secretaria General de Salut de la Generalitat tota la documentació relacionada amb la contractació. 


   ​Primera condemna per amenaçar a Puigdemont en xarxes socials