​Budó desautoritza a Vilallonga per l'ús del castellà en TV3

|


Meritxell Budó 1 (Govern)


Meritxell Budó. Font: Govern


Tensió en el Govern de Torra per la presència del castellà en la televisió pública catalana. La portaveu Meritxell Budó (JxCat) desautoritza a la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga (JxCat), que es va queixar d'un ús excessiu d'aquest idioma en TV3 després de l'estrena de la sèrie bilingüe 'Drama'.


En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Budó ha replicat que el Govern “no està per a controlar els continguts de la televisió pública, que és lliure”. “Ni la controla ni decideix la programació”, ha etzibat la consellera de Presidència, que ha defensat així mantenir-se al “marge” de les crítiques a la cadena.


La portaveu s'ha anat per la tangent per a evitar manifestar si opina el mateix que Vilallonga, però ha recordat que les competències de la CCMA són de Presidència i no de Cultura. Així ha subratllat que TV3 ha de basar-se en les audiències per a “decidir si un programa funciona o no” i ha afegit que el lideratge de la cadena demostra que TV3 és ben rebuda per la població.


D'aquesta manera, ha desacreditat a Vilallonga, que va dir que “a vegades veig massa castellà en TV3” i va assegurar que fent zàping no sap si està veient una televisió estatal o catalana. En declaracions a SER Catalunya va afirmar haver donat un “toc d'atenció” al director del canal Vicent Sanchis i a la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, pel contingut que emet aquests dies el canal. 


   ​L'assessor estrella de Covid-19 del Govern de Torra, Oriol Mitjà, els diu “idiotes”