​Torra i Colau s'enfronten per la taula de diàleg del Procés

|


Colau archivo (CCMA)


Ada Colau. Font: CCMA


Nou enfrontament entre Quim Torra Ada Colau pel Procés. L'alcaldessa de Barcelona considera que el president de la Generalitat no té capacitat per a liderar la part catalana en la taula de diàleg al no representar a tots els catalans. El dirigent de JxCat li contesta.


En una entrevista a Ràdio 4 aquest dimarts, la líder dels comuns ha qüestionat el lideratge de Torra tant en el diàleg amb el Govern com en la cohesió de Catalunya. En aquest sentit ha denunciat que "ignora a tots els catalans no independentistes" i ha subratllat que ha estat un gran error per la seva part dividir als catalans per la seva adhesió a l'independència.


Quant a la situació de l'Executiu català, Colau s'ha mostrat partidària de no trigar a convocar eleccions, ja que el Govern està “dividit” i té “massa temes en els quals no governa perquè el seu únic eix és l'independentisme”. Ha conclòs que l'aliança JxCat-ERC està en les últimes i ha anomenat als de Junqueras a  l'unió de forces progressistes de cara a la pròxima legislatura.


Les crítiques de Colau han estat replicades per Torra, que s'ha negat a acceptar que la comú li doni “lliçons de diàleg”. “Ni una”, ha etzibat el líder de la Generalitat, que li ha recordat que va tornar a l'Alcaldia amb els vots del PSC i Manuel Valls, i li ha recriminat que el seu partit s'hagi oblidat dels presos del Procés en arribar a Moncloa: Per què ignoreu els presos polítics que són a les presons? Per què ignoreu tots els catalans independentistes?”.    ​Ofensiva ‘antilazi’ de Societat Civil Catalana en 54 ajuntaments