​Condemna al exalcalde de Torredembarra per CDC per adjudicar a dit els quiosquets de platja

|


Es resol la condemna pel cas de corrupció de Torredembarra (Tarragona). Condemnat el exalcalde de la localitat tarragonina per CDC, Daniel Masagué, el exregidor de Platges, Pere Font, i el militant del partit i empresari Gerard Montserrat. Els 3 han estat castigats per la Justícia per l'adjudicació fraudulenta de quiosquets de la ciutat entre 2011 i 2014.

La sentència condemna al Masagué a 2 anys de presó per frau i prevaricació i a 17 anys d'inhabilitació; a Font a any i mig de presó i 15 d'inhabilitació; i a Montserrat amb 6 anys d'inhabilitació per a exercir un càrrec públic i amb 3 per a rebre subvencions. A més entre els 3 hauran de pagar a l'Ajuntament els 30.212’49 euros que el jutge considera que s'han estafat.


La sentència de la peça separada número 4 del ‘cas Torredembarra’, origen del cas 3% (que investiga el finançament illegal de CDC per mitjà de comissions illícites per part d'empreses), recull que es van posar d'acord per a fer una adjudicació directa “sota la simulació” d'un procediment negociat i sense publicitat. El magistrat veu avalada “l'intencionalitat” de beneficiar a un company de partit “per pur clientelisme polític”. 


   ​Dos consellers del Govern de Torra en el punt de mira del TSJC pel Procés