​L'assessor estrella de Covid-19 del Govern de Torra, Oriol Mitjà, els diu “idiotes”

|


Oriol Mitjà (CCMA)


Oriol Mitjà. Font: CCMA


La polèmica entorn del rastreig de casos de coronavirus a Catalunya ha acabat de fer saltar per l'aire a Oriol Mitjà. L'assessor estrella de Covid-19 del Govern de Torra, que en les últimes setmanes ha caigut en desgràcia per al món institucional sobiranista, ha arremès contra l'Executiu català per la seva estratègia per al seguiment de positius. Ho ha fet en Twitter… i dues vegades, ja que ha esborrat el tuit i després l'ha tornat posar.


L'epidemiòleg ha qualificat "d'idiotes" als membres del govern independentista pel programa de seguiment de contactes de casos de Covid-19, que en part s'ha adjudicat a una filial de Ferrovial. L'investigador, que ha comparat això amb ‘El sopar dels idiotes’, ha expressat en xarxes socials la seva “decepció” per aquest sistema.


Després de la publicació de la crítica aquest dimarts, el viròleg de l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol de Badalona va decidir esborrar-lo hores després, però el seu tuit no s'ha ‘esfumat’, ja que hi havia imatges circulant sobre el que havia dit. En ser caçat, aquest dimecres ha tornat a col·locar una foto del comentari, acompanyant-lo d'una explicació. Mitjà ha dit que ho va esborrar perquè li ho van demanar, però que va arribar tard.    ​Espanya, Catalunya i França, tres països veïns per al conseller d'Interior, Miquel Buch