​La Generalitat alerta de l'ús de màscares i gels durant la revetlla de Sant Joan

|


Protección Civil y Buch (Govern)Roda de premsa de Protecció Civil sobre Sant Joan. Font: GovernSant Joan atípic enguany a Catalunya… i en la resta d'Espanya per la pandèmia de Covid-19. La Generalitat ha precisat que, si tot va segons el que es preveu i “no hi ha rebrots”, es podrà celebrar la revetlla, això sí amb restriccions


Davant la previsió que la comunitat catalana es trobi el 23 de juny en fase 3 del pla de desescalada, el Govern ja ha avançat que hi haurà festa, però no com altres anys. Així ho han confirmat en roda de premsa el conseller d'Interior, Miquel Buch, al costat de la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, i el seu subdirector Sergio Delgado.


El titular del departament ha assenyalat que serà una celebració “especial, diferent, però sobretot segura”, i ha afegit que "no estaran permeses les celebracions massives". Així ha dit que no es podran fer festes privades amb més de 20 persones, a excepció d'en locals d'oci que tindran un aforament màxim de 80. Quant als espais a l'aire lliure i platges, no es descarten els esdeveniments de fins a 800 persones.


Per part seva, Delgado ha destacat que cal tenir molta precaució amb les màscares i els gels hidroalcohòlics. L'alt càrrec ha manifestat que el gel (que conté metanol) i les màscares poden incendiar-se amb la pirotècnia o les fogueres, per la qual cosa recomana que no s'emportin gels si es tiraran petards i que s'opti per rentar les mans amb aigua i sabó i es tracti d'evitar compartir objectes amb gent que no formi part del grup. 


   ​Alerta de l'AEMPS per un antisèptic