​Exdirigent de Diplocat posa 'en quarantena' a l'actual conseller d'Exteriors

|


Bernat Solé (ERC)


Bernat Solé. Font: ERC


La exrepresentant d'assumptes públics de la delegació del Govern català a Dinamarca i Països Nòrdics i exmembre del Diplocat, Diana Coromines, ha criticat a l'actual conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, en considerar que no és l'idoni per al càrrec per no comptar amb experiència en aquest camp.


Coromines, integrant de Primàries i número 3 de la candidatura Barcelona és capital de Graupera, s'ha parlat en un fil en Twitter d'una entrevista a El Temps del diputat d'ERC. En ella, Solé admet no tenir experiència en l'àmbit internacional i afegeix que el motiu de la seva elecció com a conseller “és complex”.


La periodista, que en el seu web personal indica que treballa “sense descans” per a desemmascarar la “bèstia procesista”, ha lamentat que aquesta afirmació “no és cap broma” i ha posat en dubte la idoneïtat del republicà com a conseller d'aquest departament. En aquest sentit ha afirmat que el seu nomenament “no té res a veure amb els mèrits i la idoneïtat” per al càrrec, sinó “amb la fidelitat absoluta al partit”.


Coromines també ha destacat que Solé no exposa cap idea sobre política exterior amb “cara i ulls”, ni tampoc cap iniciativa en positiu “de país”. I ha destacat que el que sí que fa és parlar d'Espanya: “Quan parla d'Espanya és on es veuen més aviat les tares tramposes del processisme: victimisme + covardia + superioritat moral”.    ​Tardà no es mossega la llengua i considera uns falsos als de JxCat