​Augmenta el nombre de pacients joves ingressats per Covid-19

|


Fernando Simón (Vídeo Moncloa)


Fernando Simón. Font: Moncloa


El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha assegurat que no s'ha detectat un increment de transmissió per les sortides amb nens però ha assenyalat que sí s'han observat descensos de l'edat en ingressos hospitalaris.


En roda de premsa, l'epidemiòleg ha indicat que alguns hospitals han vist que l'edat mitjana dels pacients atesos i ingressats per Covid-19 ha estat “menor”: “En alguns hospitals, no molts, sí que havien detectat que l'edat mitjana de les persones era menor, no nens”. 


No obstant això, el ministeri de Sanitat ha descartat que es tracti “aparentment” d'un efecte de la sortida dels menors al carrer: “El primer que vam haver de descartar era si tenia a veure amb l'efecte de la sortida dels nens i aparentment no ho era”.


Simón ha atribuït aquest descens en l'edat mitjana al fet que “la població està començant a recuperar una mica de normalitat i de vida social”. “Alguns pacients més joves, més forts, que potser fins ara es quedaven a casa, estan tornant a ser atès i ingressats fins i tot als hospitals, quan els metges ho consideren adequat”, ha conclòs. 


   ​Joan Canadell presenta en TV3 una màscara ja inventada anomenada MasKCat