​Catalunya és el segon territori amb més diligències penals per les residències de gent gran

|


Gent gran (AjBarcelona)

Font: AjBarcelona


Segons la Fiscalia General de l'Estat (FGE), estan obertes en data d'avui dimecres 109 diligències penals, més un pendent d'admetre o no a Gandia (València), per la situació creada en les residències de gent gran a causa de la pandèmia de coronavirus.


Així Madrid continuaria estant la primera en aquesta mena d'actuacions amb 42, i li segueix Catalunya amb 24 diligències en tràmit. Centrant-nos en aquesta última comunitat deu han estat incoades per la Fiscalia de Barcelona, 4 per la de Granollers, 1 per la Fiscalia de Vilanova i la Geltrú-Gavá, una altra per la de Manresa-Igualada, 4 per la de Sabadell, 2 per la de Terrasa, 2 per la de Mataró, i una per la de Tarragona. Tan sols consta un arxivament d'una de les denúncies realitzades a Catalunya.


Respecte a les actuacions civils (actuacions civils, que s'han tramitat com a expedients governatius i diligències preprocessals o diligències informatives civils) dirigides a la protecció dels majors, les xifres que consten parlen de 78 recerques sobre empara de persones en situació de vulnerabilitat en terres catalanes. Li segueix Castilla León, per la qual cosa en aquest punt seria el territori més afectat d'Espanya. 


   ​S'arxiva la causa contra el Govern per l'hospital de Sabadell