​Capella s'enfronta a JxCat per les seves crítiques pels presos del 1-O

|


Ester Capella (Justícia)


Ester Capella. Font: Justícia


La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, s'ha afartat de les crítiques dels seus socis en el Govern pel confinament dels presos del 1-O en la presó i per no concedir-los el tercer grau. La política d'ERC ha plantat cara a JxCat per pressionar-la perquè prengui una decisió que no li competeix: “Menys lluites 'cainitas'”.


Durant la seva intervenció telemàtica davant la Comissió de Justícia del Parlament, la republicana ha recordat als de Junts que la decisió de permetre'ls seguir el confinament a casa és cosa de les juntes de tractament de les presons catalanes en les quals estan els dirigents del Procés i els ha avisat que "cap convicció personal", ni seva ni tan sols de Quim Torra, “pot canviar la sentència del Tribunal Suprem”: “Si fos a les meves mans, algú pensa que no els hauria tret?”.


Capella ha reclamat a JxCat no equivocar-se d'enemic i ha indicat que els sobiranistes catalans haurien de reconèixer-se “tots com a aliats”. “Menys lluites cainitas, més treball col·laborativa, més generositat i més treball en equip”, ha etzibat. Així mateix ha acusat els que han fet “soroll” i han buscat “confondre” amb aquestes qüestions de “intentar treure rèdit polític” on no es deu i “minar la unitat del 80%” que està contra la “sentència injusta” del TS i l'empresonament de la cúpula del 1-O.


La titular de Justícia de la Generalitat porta setmanes en la picota de JxCat per la situació dels presos del Procés, tal com es pot extreure dels comentaris en xarxes socials de polítics del partit de Puigdemont de la talla de Jordi Sànchez Míriam Nogueras. El primer va acusar la republicana de no actuar per “por al què diran”, mentre que la segona va deixar anar: “Quan alliberem al nostre Govern legítim empresonat, consellera Ester Capella?”. 


   ​Burla de Rufián a la crítica ‘històrica’ de Buch a Espanya pel nombre de màscares