​Burla de Rufián a la crítica ‘històrica’ de Buch a Espanya pel nombre de màscares

|


Rufián investidura (Congreso)

Gabriel Rufián. Font: Congreso


Gabriel Rufián s'ha burlat del comportament de Miquel Buch. El portaveu d'ERC en el Congrés ha fet mofa de les declaracions del conseller d'Interior contra Espanya per l'enviament d'1.714.000 màscares a Catalunya.


En roda de premsa telemàtica, el conseller de JxCat va dir que la xifra d'elements de protecció enviats pel Govern central (1.714 mil) amaga una referència implícita a la caiguda de Barcelona durant la Guerra de Successió: “És una xifra simbòlica per a Catalunya, però també és una xifra nefasta. Vull enviar un missatge al Govern d'Espanya: així tampoc”. I va afegir que si des de Madrid se'ls ocorria en pròxims enviaments manar qualsevol cosa amb el número 1939 no ho permetrien: "No ho permetrem. Amb la història dels catalans no es juga".


No. No és el Polònia”, ha sentenciat Rufián en xarxes socials fent referència al programa humorístic d'imitacions i sàtira política de TV3 i comparant-lo amb la intervenció de Buch. Al moment, el seu tuit ha generat un alluvió de crítiques i insults, en la seva majoria, procedents del sector independentista.    ​Budó qualifica de ‘fake’ a un usuari de Twitter i arremet contra Coscubiela