​Polèmica entre Guàrdia Civil i Generalitat per l'hospital de campanya de Sant Andreu de la Barca

|


Hospital campaña Sant ANdreu (AjSantANdreu)


L'hospital de campanya a Sant Andreu de la Barca. Font: Ajuntament Sant Andreu


La conselleria de Salut de la Generalitat ha descartat de moment autoritzar l'activitat de l'hospital de campanya construït fa dues setmanes per la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca per la crisi del Covid-19. L'AUGC recrimina la seva “actitud incívica” al Govern de Torra per les dificultats que posa a forces i cossos de seguretat de l'Estat.


La consellera Alba Vergés ha rebutjat impulsar aquest hospital temporal per, al seu judici, no complir amb “les necessitats que té avui el sistema de salut del municipi” en el marc de la pandèmia. Malgrat comptar amb el ‘ok’ de l'OMS i haver-se muntat al costat de l'ONG Metges Sense Fronteres, s'ha mostrat reticent amb ell equipament i a manera de retret ha demanat “construir junts els nous espais i no a l'inrevés”, com creu que ha ocorregut en aquest cas.


En un comunicat, el departament ha manifestat que no s'activarà ara com ara aquest hospital, encara que ha afegit que es farà si és necessari: “Si la disponibilitat dels llits no pot fer front a la demanda, s'activaran els recursos específics com els hotels salut o els hospitals temporals en el moment adequat”.


Hores abans, l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) havia censurat l'actitud de la Generalitat per tenir aturat des de fa dues setmanes aquesta instal·lació, per la qual cosa havia demanat que s'agilités la seva obertura. En cas contrari, havia reclamat la intervenció del Govern d'Espanya per a la seva posada en marxa. En xarxes socials, han acusat els de Quim Torra: “Al Govern català sembla no agradar-li utilitzar les installacions de campanya hospitalàries installades per les #FAS o la #GuardiaCivil”. 


   ​Jordi Sànchez demana al Govern el tercer grau temporal i posa en un compromís a Ester Capella