​Sala-i-Martin ‘cabreja’ a polítics de tots els colors per suggerir que cuidin ancians durant la crisi del Covid-19

|


Sala i Martin (TV3)


Xavier Sala-i-Martin. Font: TV3


Xavier Sala-i-Martin ha ‘cabrejat’ a polítics de tots els colors a Catalunya per un fil en xarxes socials en el qual els demana treballar en geriàtrics durant la crisi sanitària del Covid-19. L'economista suggereix, fent seva una proposta d'un metge, que regidors, senadors i diputats col·laborin cuidant ancians mentre “no fan res i continuen cobrant”.


“Per què no els posem a treballar en residències d'ancians ara que mancada personal?”, ha posat sobre la taula l'independentista, que ha agregat que els parlamentaris que volen “continuar cobrant dietes sense fer res, almenys que vagin a cuidar a ancians”.


Aquests comentaris han molestat a polítics de diversos punts de Catalunya, que han acusat el publicista d'actuar amb demagògia. En Ribes, l'edil Albert Bonet (JxCat) ha qualificat de “injust i desencertat” el tuit i ha reivindicat que els regidors estan “al peu del canó”. En aquesta mateixa línia, el número dos de Damià Calvet en la conselleria de Territori, Ferran Falcó, ha afegit: “Ser brillant no és sempre possible”.

També ha criticat el fil el regidor de la CUP a Girona, Lluc Salellas, que ha defensat el treball dels membres del ple de la capital gironina. Des del sector dels comuns, Maria Freixanet ha destacat que la majoria de regidors no cobren o cobren una “misèria”, i “avui fan treball polític clau i atenció a la ciutadania”. “Tu cobres 7.500 euros per programa en la tele pública, i no és que no facis res, és que el que fas és socialment contraproduent. Cap avi(a) mereix que t'enviem”, ha sentenciat.

Sala-i-Martin s'ha justificat assenyalant que la idea no és seva. A més ha acabat llançant un 'zasca' als seus detractors: "No he volgut menysprear a ningú, però em pregunto com s'ha de veure des de l'UCI que tanta gent al peu del canó estigui tan pendent de Twitter".   ​Picabaralla entre José Zaragoza (PSC) i Quim Torra (JxCat) per la seva comparació amb Vox