​El conseller Buch es molesta per les preguntes sobre l'Exèrcit a Catalunya

|


Miquel Buch (Govern)


Miquel Buch. Font: Govern


Les contradiccions del Govern de Torra sobre la presència de l'Exèrcit a Catalunya ha sortit aquest dissabte en la roda de premsa telemàtica sobre la crisi del Covid-19. Miquel Buch, visiblement molest, ha respost a les preguntes dels mitjans sobre aquest assumpte, 10 dies després que considerés innecessària l'ajuda de la Unitat Militar d'Emergències (UME).


“Quan parlem de la seguretat i de la salut dels catalans no ens cauen els anells per a demanar ajuda si fa falta. Queda clar?”, ha justificat el titular del departament d'Interior de la Generalitat, que ha assegurat que demanaran col·laboració a comunitats pròximes o a militars per a combatre el coronavirus.


L'independentista, que ha defensat ara com a “normal” demanar ajuda a la UME per a “tasques concretes”, ha apuntat que és una pèrdua de temps aprofundir en aquest assumpte i ha criticat que es vulgui buscar polèmica entre administracions: “Hi ha gent obcecada a buscar contradiccions. Hem dit des del primer moment que anirem modulant la resposta en funció de la situació i sempre que hem necessitat ajuda l'hem demanat”. 


   ​Les joventuts del PSC demanen a TV3 que acomiadi a Toni Albà per acusar-los de "matar persones"