​La infermera d'Igualada, suposada pacient zero del brot, desmunta la versió del Govern

|


La primera infermera de l'Hospital d'Igualada, suposada pacient zero del coronavirus en el brot de la Conca d’Òdena, ha desmentit la versió de la conselleria de Salut sobre el focus en la localitat. La dona ha negat haver acudit al menjar a la qual fa referència la Generalitat i ha afegit que ni ella ni la seva família havien viatjat a Itàlia.


La professional ha demanat una rectificació de “l'informació incorrecta difosa per part de la Conselleria” entorn de l'origen del brot. Aquest matí, el departament ha revelat que el focus s'havia iniciat en un menjar el passat 28 de febrer a la qual van acudir més de 80 persones, entre ells molts sanitaris d'aquest centre hospitalari.


La treballadora ha detallat que ella va ser el primer cas detectat a l'hospital el 9 de març i que està relacionada amb el clúster familiar del qual parla el director de Salut Pública, Joan Guix. No obstant això, ha assegurat que és fals que hagi estat en aquest esdeveniment. “Jo vaig ser contagiada per una font desconeguda, però ni jo mateixa ni ningú de la meva família hem viatjat a Itàlia”, ha afegit.


Quant a la seva actuació, ha assenyalat que en el moment en què va notar els símptomes va ser al CAP i allí no van sospitar que pogués tenir Covid-19 i no li van fer la prova: “En el CAP em van donar la baixa i no vaig tornar a treballar fins que vaig tenir l'alta”. 


   ​Castellserà registra el primer cas de coronavirus a la província de Lleida