​L'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, forçat a dimitir per acusacions d'abusos sexuals

|


Eudald Calvo (Ajuntament Argentona)


Eudald Calvo. Font: Ajuntament Argentona


L'alcalde d'Argentona, el exmilitant cupaire Eudald Calvo, s'ha vist obligat a renunciar al càrrec després de demanar disculpes i reconèixer en Twitter haver tingut actituds “masclistes i sexistes” fa uns anys. El polític el va admetre després que el dilluns l'acusessin en xarxes socials d'haver abusat sexualment de, almenys, una dona.


Calvo, tal com es recull en un comunicat, ha presentat la seva dimissió la nit del dimarts en una assemblea d'urgència convocada per la candidatura Unitat-Argentona, formada per la CUP, ERC i comuns. En l'escrit, assenyala que un càrrec públic no pot tenir aquest tipus d'actituds i torna a demanar perdó: “La meva dimissió i disculpes són el mínim que puc fer”.


Al principi, el llavors alcalde es va limitar el martes a unes disculpes pel seu comportament d'anys enrere, si bé no va voler entrar a “justificar ni discutir” sobre els detalls d'aquests episodis: “Ara em toca reflexionar molt i treballar per a canviar”.


Per part seva, la CUP ha volgut deixar clar que Calvo, el compte de la qual en Twitter ja no existeix, va ser expulsat de la militància a la fi de 2019 per un presumpte cas d'abusos. La formació va fer

una gestió en la qual va exigir diverses responsabilitats i, en negar-se, li van tirar.


El cas va sortir a la llum en Twitter el dilluns sota l'etiqueta #MatxisEI, campanya que visibilitza agressions, abusos i actituds masclistes comeses per homes de l'esquerra independentista. En la xarxa va alçar la veu una presumpta víctima que, a través d'un compte anònim, va revelar que el polític li havia realitzat tocaments no consentits. També han aparegut altres testimoniatges similars sobre el excupaire. 
   ​Borràs denuncia haver estat assetjada per policies a la seva sortida del Congrés