​Borràs diu que el Parlament de Catalunya és anterior a la Constitució espanyola

|


Laura Borràs (Catalunya Ràdio)


Laura Borràs. Font: Catalunya Ràdio


La exconsellera de Cultura i portaveu de JxCat en el Congrés, Laura Borràs, ha afirmat que el Parlament de Catalunya és anterior a la Constitució espanyola. Ho ha dit en una entrevista al Huffingtonpost per a emfatitzar la sobirania i el reconeixement de la Cambra catalana.


Borràs ha defensat que l'independentisme “és profundament democràtic” i ha destacat que “Catalunya no és Espanya, és d'Espanya, és seva”. “És una qüestió territorial”, ha assenyalat la juntera, que ha indicat que el problema d'origen és que “estem tractant de donar una solució constitucional a una realitat preconstitucional”.


“El Parlament de Catalunya és anterior a la Constitució, existia quan encara no existia l'Estat espanyol. Voler negar aquesta realitat que ha passat per vaivens històrics en els quals sempre hi ha hagut una confrontació, un desig de possessió…”, ha manifestat Borràs sobre aquesta institució, que tal com la coneixem va celebrar les seves primeres eleccions en 1980, mentre que la Carta Magna és de 1978. 


   ​Cs pregunta a la consellera Vilallonga per les característiques físiques dels “catalans autòctons”