​Enxampen a un conductor que endossava per venjança multes a un client mort a l'Hospitalet de Llobregat

|


Investigación crimen (Mossos)


Denunciat per fer-se passar per una altra presona per a evitar el pagament de multes. Font: Mossos


Un conductor, un empresari de 59 anys, veí de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i de nacionalitat espanyola, ha estat denunciat per fer-se passar per una altra persona per a evitar el pagament de multes de trànsit. El veritable infractor va assenyalar a un altre home que havia mort en 2016 i que havia estat client seu com l'infractor en una desena de sancions per excés de velocitat.


La policia catalana ha explicat que la recerca va arrencar al maig de 2019 quan un radar li va enxampar al seu pas per Parets del Vallès (Barcelona). El titular va presentar llavors al·legacions identificant al supòsit conductor.


El Servei Català de Trànsit va observar que l'identificat estava mort des de feia 3 anys, per la qual cosa el suposat estafador va al·legar haver-se equivocat. Els agents van seguir amb les indagacions i van descobrir que el mort tenia altres 9 multes al seu nom per excés de velocitat, 8 quan ja havia mort. Les sancions s'havien comès amb 3 cotxes diferents que pertanyien a una societat propietat del denunciat.


Els investigadors van comprovar que l'empresari i la persona a la qual identificava en aquestes denúncies havia estat clienta seva i tenia una sèrie d'impagaments en 2015. Aquests fets van acabar en denúncia per alçament de béns contra el deutor, que mai va liquidar el seu deute, ja que es trobava en parador ignorat.


El veritable conductor va explicar a les autoritats que va actuar per venjança i que desconeixia que els fets poguessin ser constitutius de delicte. Això no ha evitat el procés judicial que va arrencar al gener per un delicte continuat de falsificació documental i pel qual li podrien caure fins a 3 anys de presó. 


   ​Mor una conductora en sofrir un accident després de saltar-se un control policial a Ripoll (Girona)