Ciutadans es posa a la feina per a ‘carregar-se’ al síndic de Greuges, Rafael Ribó

|


Roldán (Cs Parlament)


Lorena Roldán. Font: Ciutadans Twitter


Ciutadans vol ‘carregar-se’ a Rafael Ribó com síndic de Greuges i per a això ha presentat un escrit a la Mesa del Parlament amb el qual activar el mecanisme per a votar la seva destitució. Ho ha dit en roda de premsa la màxima dirigent taronja a Catalunya, Lorena Roldán.


La diputada, que ha confiat a aconseguir els suports necessaris per a cessar a Ribó, ha assenyalat que fa falta que dos terços o 3 grups parlamentaris es posicionin a favor perquè la seva proposta arribi al ple, on l'implicat hauria de comparèixer per a donar explicacions i sotmetre's a la votació sobre la seva continuïtat.


Roldán, que creu que el polític no compleix amb les seves “obligacions” de síndic, ha criticat les últimes polèmiques en les quals s'ha vist embolicat el exlíder del PSUC: va deixar caure que les llistes d'espera catalanes eren culpa de pacients d'altres comunitats autònomes i està sota sospita judicial per un viatge pagat per un empresari investigat pel cas 3%.


La petició de Cs es produeix el mateix dia que el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha posat data per a la seva declaració pels viatges de la Champions que li va pagar l'empresari Jordi Soler. Serà el pròxim 18 de febrer.


   ​Cs demana a Parlament que prengui mesures contra Bosch pel seu comportament masclista cap a Roldán