Diputada de la CUP denuncia la persecució a immigrants per part de la Policia Nacional en el transport públic català

|


Natàlia Sànchez (RTVE)


Natàlia Sànchez. Font: CCMA


La diputada de la CUP, Natàlia Sànchez, ha tingut un enfrontament amb la Policia Nacional el matí d'aquest dimarts en l'AVE entre Figueres (Girona) i Barcelona. Els agents han tractat d'identificar-la i s'ha negat, per la qual cosa inicialment anava a ser trasl-ladada a comissaria.


En xarxes socials, la CUP ha assegurat que la policia ha intentat identificar-la “sense cap mena de motiu” i ha afegit que es tracta d'una “pràctica habitual” a persones migrades en aquests trens. El partit ha sostingut que ha rebutjat identificar-se en contra de les “sistemàtiques identificacions racistes per part de la PN al tren”.


Fonts del partit han detallat que després de la seva negativa, els agents han avisat a Sànchez que la portarien a dependències policials, però no ha estat així. En sortir de l'estació de Figueres, a la qual han tornat a causa del temporal, la parlamentària ha explicat a un inspector que l'havia anat a buscar que era diputada en el Parlament, per la qual cosa l'han deixat anar.


En el seu Twitter, la diputada ha denunciat que en aquest trajecte "sol haver-hi PN identificant als passatgers buscant persones migrades sense papers" i s'ha referit a aquestes accions como a persecucions: "Cada dia són moltes les persones que són perseguides en el transport públic".   ​Polèmic comentari de l'escola pública Bernat Metge de L’Hospitalet contra un diputat del PSC