​Multa de l'ACCO al exdirector del Servei Meteorològic, Oriol Puig

|


Oriol Puig (TV3)


Oriol Puig. Font: TV3


Multa per al exdirector del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Oriol Puig, per haver caigut en una infracció de la Llei de Defensa de la Competència. L'ACCO (Autoritat Catalana de la Competència) ha decidit sancionar-li a ell i a dues empreses, Adasa MCV, pel repartiment del mercat de licitacions públiques.


La ACCO, per mitjà del Tribunal Català de Defensa de la Competència (TCDC), ha castigat amb prop de 765.000 euros a Adasa i amb al voltant de 155.000 a MCV. En el cas de Puig, al qual considera “impulsor i facilitador” se li ha imposat una multa de 7.800 euros. A més, es prohibeix contractar a aquestes empreses per part del SMC durant un any i mig.


El càstig ve dau pel concert d'aquestes empreses per a repartir-se adjudicacions que tenien per objecte prestar serveis relatius a la instal-lació, manteniment i subministrament de peces de radars i estacions meteorològiques del SMC. Des de 2011 fins a 2019, segons la ACCO, aquests dos negocis es posaven d'acord per a la presentació d'ofertes amb la finalitat d'alterar el resultat de les licitacions a favor de l'empresa guanyadora prèviament acordada. 


   ​Els Verds no volen a Puigdemont en el seu grup