​Els Verds no volen a Puigdemont en el seu grup

|Puigdemont UE (JxCat)


Carles Puigdemont. Font: JxCat


Als Verds no els fa gens de gràcia tenir entre els seus als independentistes catalans Toni Comín i Carles Puigdemont en el seu grup europarlamentari. El grup en el qual està ERC no vol a JxCat en les seves files en considerar que és “incoherent” amb els seus valors i suggereix als nous eurodiputats que se sumin als seus “amics” nacionalistes flamencs.


En roda de premsa aquest dimarts, el copresident dels Verdes/Aliança Lliure Europea (ALE), Philippe Lamberts, ha reconegut que l'adhesió de Junts els planteja un “problema”: “Sí, per a nosaltres la seva integració suposa un problema (…). És incoherent que demanin integrés en un grup els valors del qual són oposats als dels seus millors amics belgues”.


El francès ha explicat que el grup conversarà les pròximes setmanes per a decidir si accepten o no la sol-licitud de Puigdemont i Comín. No obstant això, ha manifestat que “la lògica hauria de portar a aquestes dues persones a unir-se al grup dels seus millors amics”, ha reiterat sobre 'l'amistat' de JxCat amb la N-VA, que forma part del grup dels Conservadors i Reformistes Europeus (ECR), en el qual també està Vox


   ​L'Eurocambra retira a Junqueras la seva condició de parlamentari europeu