​Borràs no vol parlar d'irregularitats durant la seva etapa al capdavant del ILC

|


Borràs (JxCat Twitter)


Laura Borràs. Font: Twitter JxCat


La portaveu de JxCat en el Congrés, Laura Borràs, s'ha negat a parlar de les subvencions que es van lliurar durant la seva etapa com a directora del Institut dels Lletres Catalans (ILC). L'independentista ha rebutjat pronunciar-se sobre les presumptes irregularitats que podria haver comès en l'adjudicació d'ajudes públiques.


A les portes de la Cambra Baixa, Borràs ha refusat el tema, assenyalant que va donar “totes les explicacions” que havia de donar al Parlament. Després de recordar que ja va denunciar el juliol passat que aquesta era una investigació amb una “motivació política”, ha reiterat que no donarà més explicacions, perquè ja les va donar de “manera voluntària”.


L'ombra del dubte ha tornat a aparèixer sobre Borràs després de la publicació d'informacions en relació a l'investigació del Jutjat d'Instrucció nº9 de Barcelona sobre l'assumpte per delictes de falsedat documental, frau administratiu, prevaricació i malversació.


La jutge inclou en la seva exposició raonada un correu electrònic en el qual la diputada va assegurar al seu “amic” Isaías Herrero, adjudicatari d'uns 20 contractes informàtics del ILC mentre ella era directora, que no es preocupés pels pressupostos que s'estava tramitant en 2015 perquè tenia els “diners reservats” per a pagar-li. 


   Societat Civil Catalana demana acabar amb l'immersió lingüística