Societat Civil Catalana demana acabar amb l'immersió lingüística

|


Sánchez Costa (Catalunya Ràdio)


Sánchez Costa. Font: Catalunya Ràdio


Societat Civil Catalana fa una sèrie d'exigències al Govern espanyol de cara la negociació d'investidura del PSOE amb ERC, entre elles està acabar amb l'immersió lingüística. Així ho ha sol-licitat l'entitat constitucionalista en el decàleg ‘Per a recuperar la democràcia’, que ha estat publicat per El Mundo.

En el document figura com una de les qüestions claus la “fi de l'immersió lingüística i de l'adoctrinament escolar”. SCC considera que aquest sistema educatiu és discriminatori i defensa que s'estableixin mecanismes independents per a verificar el coneixement del castellà per part dels alumnes.

L'associació presidida per Sánchez Costa denuncia l'ús de les institucions per part dels actors independentistes i els acusa d'haver trencat la neutralitat de les institucions. En aquest cas la seva reclamació passa per evitar que “el poder” imposi “la seva ideologia sobre l'estructura institucional” i “pressioni ideològicament” als funcionaris, com creu que ha passat amb el Procés.

Altres demandes de Societat Civil Catalana al Govern de Sánchez són: diàleg dins de la llei, despolitització dels Mossos i que els mitjans públics catalans deixin de ser “principals motors i agitadors del debat i de la mobilització secessionista”. 


   ​Els CDR pressionen a ERC ocupant la seva seu per a forçar el ‘no’ a l'investidura de Sánchez