​Terradellas rebutja haver-se reunit amb polítics russos per ordre del Govern de Puigdemont

|


Puigdemont (Vídeo JxCat)


Carles Puigdemont. Font: JxCat


El president de la fundació Catmón, Víctor Terradellas, ha sortit al pas de les informacions sobre la seva persona i la seva relació amb el exlíder de la Generalitat, Carles Puigdemont. El també exsecretari de Relacions Internacionals de CDC ha reconegut que el cap de JxCat és un bon amic i un “gran patriota”, però ha negat haver pagat amb diners públics les seves despeses després de la seva fugida a Bèlgica.


En una entrevista a RAC1, l'independentista, que ha expressat la seva tranquillitat per la causa judicial que li investiga per un presumpte desviament dels diners de subvencions de la Generalitat, ha rebutjat que l'expresident li encarregués buscar suports internacionals per a l'independència de Catalunya.


En aquesta línia ha afirmat que la seva reunió amb l'exdiputat rus Sergei Markov a Moscou sí que es va produir abans del referèndum illegal del 1-O, encara que ha reiterat que no es van veure a petició del Govern: “Haig de dir que jo mai he rebut cap indicació del Govern. Mai, ni una. Sempre he fet les coses perquè creia que les havia de fer”.


Així mateix, ha descartat haver finançat la vida del juntero després de la DUI del 27 d'octubre de 2017 i també la consulta. “Poso la mà en el foc que no hem donat ni un euro”, ha dit el polític convergent, que sobre la llista ideològica de comandaments de Mossos que es va intervenir a la seva casa ha assenyalat que era per al seu ús personal. 


   ​Turull explica el motiu de Puigdemont per a no eliminar la bandera espanyola del Palau el dia de la DUI