​Turull explica el motiu de Puigdemont per a no eliminar la bandera espanyola del Palau el dia de la DUI

|


Turull (CCMA)


Jordi Turull. Font: CCMA


El exportavoz i exconseller de Presidència del Govern de Puigdemont, Jordi Turull, ha contat que el expresident no va ordenar la retirada de la bandera espanyola del Palau de la Generalitat el dia de la declaració unilateral d'independència (DUI), el 27 d'octubre de 2017, per no ferir sensibilitats.


En el seu llibre ‘Persistim’, que escriu des de la presó de Lledoners al costat de la periodista Gemma Aguilera, ha revelat que Carles Puigdemont va justificar no treure la rojigualda per a evitar que “en moment incerts i transcendents, jugar amb la simbologia pugui ser entès com un menyspreu a ciutadania de Catalunya que estima aquests símbols”.


Així mateix, ha explicat que abans d'aquesta jornada, quan el líder de JxCat va proposar avançar eleccions, li va plantejar que fes un pas al costat perquè Oriol Junqueras ocupés el seu lloc i ell assumís la Vicepresidència. “No convoquis eleccions i deixa pas. Que el vicepresident Junqueras assumeixi la Presidència i, perquè no sembli que li deixem el pes a ell i nosaltres ens rentem les mans, ja assumiré jo la Vicepresidència”, li va oferir, iniciativa que finalment es va descartar després d'una conversa privada entre Puigdemont i Junqueras.


En les més de 200 pàgines que té la publicació, l'independentista també subscriu unes polèmiques declaracions de la llavors portaveu del grup JxSí i secretària general d'ERC, Marta Rovira, en relació a la violència de l'Estat. Turull ha afirmat que havien rebut informació per molts canals que s'estaven ficant armes a Catalunya, que anava l'Exèrcit i que el Govern no estava disposat a assumir un escenari de violència extrema amb morts als carrers. 


   ​És Laura Borràs la successora de Quim Torra?