Desarticulada una sofisticada banda especialitzada en estafes a bancs a Barcelona

|


Red estafas (Mossos)

Detinguts per estafar a entitats bancàries. Font: Mossos


Una organització criminal ha estat desmantellada a Barcelona amb la detenció de 5 persones per presumptament haver estafat a entitats bancàries. Ara com ara, els agents han pogut acreditar 22 fets delictius per una xifra superior als 730.000 euros.

El grup, l'activitat delictiva del qual s'investigava des de finals de 2018, havia creat una trama sofisticada d'estafes a través de comptes bancaris creats a nom d'empreses pantalla. L'ideòleg de l'estafa era una persona que havia estat professionalment vinculat a un banc, per la qual cosa tenia coneixements de l'operativa financera.

Els investigadors han constatat que l'organització duia a terme 3 modalitats d'estafa. D'una banda, utilitzava una xarxa de testaferros perquè obrís comptes on simulaven una activitat comercial amb una sèrie d'empreses on giraven rebuts. Els estafadors treien els diners i des del compte on havien girat els pagarés es demanava la devolució.

La banda també constituïa empreses proveïdores de materials de construcció i sol-licitava línies de crèdit, instant en el qual adquiria el material d'obra que després venia en el mercat negre a un preu favorable i no satisfeia els pagaments. Feia el mateix amb telèfons mòbils de gamma alta, que finançava per a vendre'ls sense fer front a les quotes.

Els Mossos han detallat que el 7 de novembre van actuar contra el grup en tenir constància que un dels membres de la cúpula anava a marxar-se de Catalunya. Durant el dispositiu, els agents van detenir a 5 integrants i van registrar domicilis i empreses a Porqueres, Santa Coloma de Farners, Caldes de Malavella, Sant Vicenç de Montalt, Barcelona i Arenys de Mar. 


   ​Espectacular incendi a la fàbrica Faurecia d'Abrera afecta a la producció de la SEAT de Martorell