​És Laura Borràs la successora de Quim Torra?

|Borràs (JxCat Twitter)


Laura Borràs. Font: JxCat Twitter


Laura Borràs podria ser la successora de Quim Torra en el cas que l'actual president de la Generalitat fos inhabilitat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La líder de Junts en el Congrés no es pronuncia sobre això.


Aquests dies s'ha publicat que el cap del Govern estaria pensant a impulsar la candidatura de Borràs a la Generalitat de ser condemnat a inhabilitació per desobeir a la Junta Electoral en la retirada de símbols independentistes del balcó del Palau. La seva fi seria tractar de frenar qualsevol intent d'Artur Mas d'optar a la Presidència.


Preguntada per això, la portaveu de Junts en la Cambra Baixa no ha volgut deixar anar peça i s'ha remès a la seva actual tasca com a parlamentària en les Corts espanyoles: "Per a poder ser president cal ser diputat i jo m'acreditaré ara com a diputada del Congrés". 


La exconsellera de Cultura ha esquivat l'assumpte denunciant que es vegi com "una normalitat democràtica" que l'Estat pretengui "eliminar" als presidents com Torra "via 155" o via judicial. 


   ​Terradellas, exdirigent de CDC, va pressionar a Puigdemont per a la DUI