​Cop del TEDH a Valtonyc en inadmetre el seu recurs contra la seva condemna a Espanya

|


Valtonyc (324)


Valtonyc. Font: 324


El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) colpeja de nou al raper mallorquí Josep Miquel Arenas. L'organisme judicial ha inadmès el recurs del Valtonyc contra la seva condemna per part de l'Audiència Nacional. El cantant, fugit de la Justícia espanyola a Bèlgica, havia estat condemnat a 3 anys i mig de presó per delictes d'enaltiment del terrorisme, per calúmnies i injúries a la Corona i per amenaces en relació al contingut de les seves cançons.


La resolució d'aquest tribunal amb seu a Estrasburg ha estat dictada per un jutge únic i ha estat comunicada a la defensa de l'artista, que exerceix Gonzalo Boye (defensor també de Torra i Puigdemont), el passat 11 de juliol. No obstant això, no s'ha fet públic fins ara.


La defensa de Valtonyc, habitual en actes organitzats per l'independentisme a Bèlgica, ha explicat a 324 que no s'ha admès a tràmit la denúncia contra Espanya també per vulnerar la seva llibertat d'expressió per, segons ell, una qüestió de procediment. En aquest sentit, considera que el jutge ha entès que no s'han esgotat totes les vies de recurs dins de la Justícia espanyola, encara que ha reconegut que no els han comunicat les causes.


No és la primera decisió desfavorable per a Valtonyc per part del tribunal. Ja al juny el TEDH va rebutjar la mesura sol-licitada pel raper perquè de manera cautelar es declarés nul-la l'ordre d'ingrés a la presó dictada contra ell a Espanya. 


   ​Boicot dels CDR amb falses ressenyes a hotels que allotgen a Policia Nacional i Guàrdia Civil