​Els treballadors de TV3 en peu de guerra amb la Generalitat

|


TV3 (CCMA)

Vagues parcials dels treballadors de TV3. Font: CCMA


El Comitè d'Empresa de TV3 s'ha aixecat contra la Generalitat. Treballadors de la cadena pública catalana estan cridats a participar en les vagues parcials de 15 minuts que s'han convocat a partir del 28 de novembre durant l'emissió de diversos programes per a forçar el desbloqueig "d'assumptes laborals encallats fa mesos i anys”.


En un comunicat, reclama al Govern de Torra que deixi de posar “traves” a l'acord per a una jornada de 35 hores, que s'avanci en la contractació per a substitucions i pics de producció, que se solucioni la situació dels indefinits no fixos i que es dugui a terme un pla de renovació de plantilla que inclogui “jubilacions parcials i contractes de relleu”.


El Comitè, que ha convocat als treballadors a les assemblees que tindran lloc el dijous 21 de novembre per a informar i debatre sobre els aturs, ha sumat a aquestes reivindicacions el “malestar per la inestabilitat pressupostària i institucional que manté a TV3 i Catalunya Ràdio en el mitjà de pugnes entre partits”.


En relació a la política, el col-lectiu sol-licita que es posi fi a “l'ingerència i les imposicions de l'Administració en la negociació col-lectiva en TV3” i a “la guerra entre conselleries”. En aquesta línia demana la formació d'un nou Consell de la CCMA “professional i independent del Govern i sense quotes de partit”. 


   ​Terradellas, exdirigent de CDC, va pressionar a Puigdemont per a la DUI