​Terradellas, exdirigent de CDC, va pressionar a Puigdemont per a la DUI

|


Puigdemont (Twitter Puigdemont)


Carles Puigdemont. Font: Twitter Puigdemont


El exdirigent de CDC i president de la fundació Catmón, Víctor Terradellas, presumptament va pressionar al exlíder del Govern català, Carles Puigdemont, perquè realitzés la declaració unilateral d'independència, malgrat les reticències del fundador de la Crida.


En una conversa per missatge amb data del 26 d'octubre de 2017 entre Puigdemont i Terradellas, el segon li recrimina que no s'hagi posat en contacte amb ells. “Crec que ens ho mereixíem. Tot anava cap endavant i crec que ens haguéssim pogut apurar fins a l'últim moment”, va deixar anar el exconvergente.


Davant això, el de JxCat es va justificar assenyalant que no va tenir “marge” i que “l'escenari era devastador per a Catalunya”. En aquest sentit va argumentar que no podia portar endavant la DUI i deixar que s'activés l'article 155, per la qual cosa convocaria eleccions. “Sé que no és fàcil ni agradable d'acceptar, però no tenia cap convenciment que l'anàvem a aconseguir”, va concloure.


L'endemà passat de la DUI, que al final es va fer el 27 d'octubre, Terradellas va tornar a enviar-li un missatge en el qual li reclamava el següent pas: “Ara toca jugar i guanyar la partida de les legitimitats. Demostrar el nostre sentit d'Estat i control del moment polític”. Aquesta mateixa jornada va entrar en funcionament l'intervenció de l'autonomia i Puigdemont va emprendre la seva marxa a Bèlgica.


Aquesta conversa figura en el sumari del cas del Jutjat d'Instrucció nº1 de Barcelona, en el qual s'investiguen les presumptes subvencions públiques irregulars per part d'organismes de la Generalitat i si aquestes es van usar per al finançament del Procés i/o de Puigdemont. 


   ​Els CDR buscaven l'intervenció de l'Exèrcit en l'ocupació de l'aeroport del Prat