​Els CDR buscaven l'intervenció de l'Exèrcit en l'ocupació de l'aeroport del Prat

|


Movilización Aeropuerto Barcelona (Tsunami Democràtic)


Acció de Tsunami Democràtic en el aeroport del Prat. Font: Tsunami Twitter


Els membres dels CDR investigats per l'Audiència Nacional planejaven una gran acció com a resposta a la sentència del Procés: l'ocupació de l'aeroport del Prat-Barcelona per a provocar una intervenció militar.


En una conversa intervinguda per la Guàrdia Civil es pot sentir que l'actuació de l'Exèrcit en aquesta infraestructura seria una “victòria” per a ells. Així consta en el sumari de la causa oberta que va donar lloc a la 'operació Judes'. 


Quatre dies abans de les detencions, dues dels implicats parlaven de possibles accions per a concentrar una gran quantitat de persones perquè la policia catalana es veiés desbordada i no tingués capacitat de reacció. Una d'elles era, precisament, el tall de l'aeroport a l'estil Hong Kong.


En la conversa, un suggeria que havia d'haver-hi sempre milers de manifestants en aquesta estratègica infraestructura, unes 10.000, ja que en ser tants els Mossos no farien res i s'obligaria així a l'intervenció d'altres forces i cossos de seguretat de l'Estat, assenyalant especialment l'opció militar com la més favorable als seus interessos. “Seria una victòria l'Exèrcit aquí”, deia un en referència al desallotjament per part de militars.


Cal recordar que una de les primeres accions que va convocar Tsunami Democràtic després de donar-se a conèixer la sentència del Procés va ser precisament una mobilització en l'aeroport del Prat per a col-lapsar el seu normal funcionament. 


   ​Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, investigada per la Fiscalia per incitació a la violència