​TV3 corregeix al conseller Puigneró per donar veu a una faula sobre el llaç groc i la Casa Reial

|


Premios FPdGi (Casa Real Twitter)


Xavier Ros amb Felipe VI. Font: Casa Reial


Jordi Puigneró s'ha equivocat i li ho ha fet saber la televisió pública de Catalunya aquest dimarts. El conseller d'Administració Pública i Polítiques Digitals havia acusat Casa Reial d'haver censurat el llaç groc que portava un dels guardonats en les seves fotos del lliurament de premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi). La direcció ho ha desmentit.


En les imatges a les quals ha fet referència l'independentista per a denunciar la repressió de l'Estat espanyol pot veure's al matemàtic Xavier Ros saludant als Reis d'Espanya sense el llaç groc que sí que portava en la solapa de la seva jaqueta prèviament, quan va rebre el guardó.


Des de l'independentisme s'havia assenyalat a la prefectura d'Estat per retirar aquest símbol en favor dels presos del Procés. Així ho havia fet –i ha ficat la pota- Puigneró en la seva Twitter: “Photoshop Real. Perquè després ens diguin que a Espanya no hi ha censura ni presos polítics”.


El programa Els Matins de TV3 s'ha encarregat de corregir aquesta informació en les seves xarxes socials: “Ho han desmentit” des de FPdGi. L'espai presentat per Lídia Heredia ha entrevistat la directora general de la Fundació, Mònica Margarit, que ha manifestat que Ros es va posar el llaç per a pujar a l'escenari i després va decidir llevar-l'hi. “No va haver-hi cap comentari o exabrupte”, ha assenyalat davant la pregunta sobre si el fet que portés el llaç va generar alguna polèmica: “Tothom va respectar la seva decisió i així va ser”. Finalment el conseller independentista ha rectificat i ha eliminat el seu tuit anterior amb un simple “Rectifico –i elimino- el tuit d'aquest matí”.   ​Nou acte vandàlic contra la família d'Albert Rivera a Granollers