​Torra demana als independentistes defensar “drets negats” com el de desobediència

|


Autoinculpación Torra (Twitter Torra)


Torra es va autoinculpar pel 1-O. Font: Twitter Torra


El president de la Generalitat, Quim Torra, ha participat en la 'performance' d'inculpacions pel 1-O d'Òmnium Cultural en suport als presos independentistes i en contra de la sentència del Procés. Acompanyat de polítics de JxCat com Damià Calvet, Laura Borràs i Eduard Pujol s'ha personat en la Ciutat de la Justícia de Barcelona i ha presentat la seva ‘autodenúncia’ entorn de les 9.00 hores.


En declaracions posteriors als mitjans, Torra ha fet una crida a la ciutadania a participar en aquesta campanya pels dirigents sobiranistes condemnats, que “van fer el que molts milers de ciutadans de Catalunya els van demanar: que portessin endavant un referèndum d'autodeterminació”.


El líder del Govern, que ha recordat que també es va autoinculpar en l'acció per la consulta del 9N, ha afirmat que ni les “amenaces” ni el “menyspreu” poden frenar als ciutadans a “exercir en plenitud” tots els seus drets, “especialment els que ens han negat” com “el de protesta, el de concentració o el de la desobediència, si és necessari”.


Sobre quines conseqüències pot tenir per a ell aquesta acció, ha dit desconèixer-les. “Crec que ningú pot tenir cap certesa que pot fer la justícia espanyola”, ha manifestat, per a afegir que no els pot donar “cap mena de por són les conseqüències d'exercir els nostres drets”. “Ho continuarem fent. Cada dret negat el tornarem a exercir”, ha resolt. 


   ​Sánchez vol ‘carregar-se’ la república digital catalana