Cuevillas encén la metxa interna en JxCat en parlar de Torra i Buch

|


Cuevillas (324)


Jaume Alonso-Cuevillas. Font: 324


El candidat de JxCat en el Congrés, Jaume Alonso-Cuevillas, ha tornat a encendre la metxa de la discòrdia en el si de la dreta independentista per les seves declaracions sobre Quim Torra, Miquel Buch i el PDeCAT.


En una entrevista a RNE-Ràdio 4, el també advocat de Carles Puigdemont ha considerat que l'actual president de la Generalitat està “absolutament aïllat” perquè no té el suport orgànic del partit que hauria de tenir, i ha demanat la dimissió del conseller d'Interior per la violència dels Mossos durant els disturbis posteriors a la sentència del Procés.


“El president està molt sol”, ha assegurat el diputat, que preguntat per si hauria de dimitir ha defensat que hauria de donar “un cop sobre la taula” per a recuperar la confiança, ja que creu que pot ser un líder si li deixen ser-ho: “Al president no li posen cap facilitat. Uns volen fer-ho caure perquè aspiren a posar-li un relleu, i dins de la seva casa hi ha també qui segurament està pensant en quin serà el futur de l'espai 'posconvergente' o PDeCAT”.


Cuevillas ha descartat que Puigdemont tingui alguna cosa a veure i ha argumentat que a pesar que els independents tenen cada vegada més pes en JxCat, el poder l'ostenta el PDeCAT: “Malgrat que la força emergent de JxCat som els independents, els que tenen l'organització i el control són els que vénen de la cúpula del PDeCAT”, ha etzibat.


Per a concloure s'ha referit al conseller Buch per a reclamar la seva renúncia. L'independentista ha considerat que Torra sí que haver de retirar-li la seva confiança i cessar-li perquè, al seu judici, la seva gestió del departament d'Interior en les últimes setmanes ha estat “nefasta”. Segons ell, no es pot permetre que els Mossos actuïn de manera “desproporcionada” i creu que el “comandament polític hauria d'haver sortit el primer dia a dir que no ho permetria”.


   ​Societat Civil Catalana estudia denunciar a Elisenda Paluzie (ANC) per apologia de la violència