​Junqueras repta a Iceta amb un ‘vis a vis’ i el líder del PSC el rebutja

|


Junqueras Congreso 1 (TWitter ERC)


Oriol Junqueras, president d'ERC. Font: Twitter ERC


Oriol Junqueras ha reptat a Miquel Iceta a una visita a la presó de Lledoners. El president d'ERC ha convidat al primer secretari del PSC a un ‘vis a vis’ perquè li expliqui fins quan els socialistes seguiran pel camí, al seu judici, equivocat.


En una carta publicada per El Nacional i dirigida a Iceta, li ha demanat que si té la “consciència neta” acudeixi a la presó a detallar-li “què hi ha de just en aquesta sentència”. “Vindràs Miquel? Diuen els teus amics del Suprem que tens 13 anys per a decidir-te”, ha afegit l'independentista, en al-lusió als anys que li han caigut de condemna.


Junqueras ha continuat tirant-li en cara que en 2012 hagi avalat un referèndum, segons ell, i que ara es posicioni amb la dreta. En aquest sentit ha criticat la seva presència aquest 27 d'octubre en la manifestació de Societat Civil Catalana “al costat de la dreta que es nega a condemnar el franquisme i que pacta amb l'extrema dreta”.


Iceta rebutja la visita


En declaracions als mitjans, el socialista ha descartat la visita i ha demanat a Junqueras que faci un “esforç de realisme”, deixi de culpar-los de la sentència i reconegui els seus errors. Sobre si acudirà a la trucada del republicà, ha sentenciat: “Amb una carta com aquesta, no”.


Iceta ha recordat que els van avisar del que podia passar si seguien per la via unilateral, encara que ha dit que igual no ho van dir prou o no van anar "prou convincents". En aquesta línia, ha afegit que el que no volen és que "algú pensés que donem suport el que van ser uns errors polítics que no sols pagaran els qui els van cometre, sinó que han suposat un cost molt elevat per al conjunt de país".


   ​Abascal demana la detenció de Torra i avisa que pot haver-hi morts a Catalunya