​La inhabilitació de Quim Forn dóna pas a una nova regidora de JxCat en Barcelona

|


Vila y Colau (Ajuntament Barcelona)

Francina Vila, nova regidora de JxCat a Barcelona. Font: Ajuntament Barcelona


Francina Vila, número 6 de la llista de JxCat per Barcelona, ha pres aquest divendres possessió de l'acta de regidor en substitució a Quim Forn. El exconseller d'Interior i fins ara president del grup municipal juntero ha estat inhabilitat sobre la base de la sentència del Procés.


“Amb lleialtat al mandat democràtic i al poble de Catalunya, i amb la meva solidaritat i suport als presos i preses polítics i als exiliats i exiliades”, ha promès el càrrec Francina Vila, que ha destacat que es tracta d'un moment trist per la situació actual, “amb persones injustament empresonades i represaliades”.


En aquest punt ha recordat que és aquí perquè Forn es troba a la presó i se li ha revocat l'acta de regidor per “una sentència injusta” que posa de manifest, segons ella, “la incapacitat de representants de l'Estat de fer política i dialogar”.


Ada Colau, que ha liderat l'acte, ha compartit amb Vila aquesta tristesa i indignació que li provoca la seva inhabilitació. “Crec que tots tenim sentiments ambivalents perquè estem vivint una sensació d'anomalia”, ha dit la líder dels comuns, que ha afegit que des del Consistori desitgen que surti aviat de la presó.


Per part seva, Forn ha assegurat en xarxes socials que li “sap greu” no poder “servir” a la ciutat de Barcelona, i ha desitjat sort i encerts a Vila i a tot el seu grup municipal.


   ​Miquel Iceta reconeix el seu fracàs en el Procés i diu "xèrif" a Albert Rivera