​Miquel Iceta reconeix el seu fracàs en el Procés i diu "xèrif" a Albert Rivera

|


Iceta (Vídeo SER Catalunya)


Miquel Iceta, primer secretari del PSC. Font: Vídeo SER Catalunya


El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reconegut el seu fracàs en el Procés i ha carregat contra el president de la Generalitat, Quim Torra, i contra el dirigent de Cs, Albert Rivera.


En una entrevista a SER Catalunya, el socialista ha assegurat que no volia que el conflicte català acabés així. “He fracassat del tot. Jo volia una solució. Jo no volia que això acabés en els tribunals”, ha dit, per a afegir que va avisar a l'independentisme que el “camí de la il-legalitat només porta al desastre”.


Preguntat per les trucades de Torra a Pedro Sánchez i la seva falta de resposta, ha cregut que si el president del Govern del PSOE en funcions li agafés el telèfon “blanquejaria” al líder del Govern: “Per a què? Per a blanquejar a algú, en aquest cas el president Torra, que ja a l'agost ens va dir que la pròxima etapa era de confrontació?”.


En aquesta línia, ha afirmat que l'inquilí de la Moncloa podria respondre per cortesia, però no per a una negociació política, en considerar que no és factible donades les circumstàncies actuals, a 3 setmanes d'unes eleccions generals. I afegeix que en el cas que li agafés, sense negociar res, “ja hi hauria qui diria, mira ja parlen, ja està”.


Així mateix ha justificat no accepti el diàleg perquè “el Govern encara no ha dit ‘no cometrem una altra vegada els errors de la unilateralitat i la il-legalitat’”, i li ha tirat en cara a Torra que no hagi condemnat els altercats protagonitzats per radicals independentistes com deuria: “El que em preocupa és que Torra no digui ‘violents fora’”.


Sobre la presència del PSC en la manifestació constitucionalista de Societat Civil Catalana del diumenge 27 d'octubre ha assenyalat que el seu partit anirà, però no ha confirmat de quina forma o si ell acudirà. El que sí ha deixat clar és que no quere “deixar al PP o a Cs l'única oposició al Procés”.


“Els independentistes estaven encantats que l'única oposició anessin ells. Jo vull combatre al Procés des del centre”, ha etzibat Iceta, que ha arremès contra Rivera per dir que volia ser president per a posar a manifestants en la presó: “Què s'ha pensat, que és el xèrif d'algú? Qui ho ha de decidir són els jutges”.


   ​Picabaralla entre Nogueras (PdeCAT) i Rufián (ERC) pels Mossos