​El Tribunal Constitucional tomba mocions independentistes del Parlament i adverteix a Torrent i a la Mesa

|


Torrent 1 (Parlament)


Roger Torrent. Font: Parlament


El ple del Tribunal Constitucional ha acordat suspendre per unanimitat diversos punts de la resolució del Parlament del passat 25 de juliol “sobre les propostes per a la Catalunya real”. Les mocions que han estat tombades cautelarment feien referència al compromís de la Cambra amb el dret a l'autodeterminació, continuar en el camí de l'independència i insistir en la reprovació al rei Felip VI. Aquestes propostes havien estat portades al tribunal pel Govern del PSOE després que aquest divendres l'aprovés el Consell de Ministres, dos mesos després.


A més el Constitucional ha acceptat la petició de l'Executiu d'advertir al president Roger Torrent, al secretari general Xavier Muro, i als membres de la Mesa Josep Costa, Joan García, Eusebi Campdepadrós, David Pérez, Laura Vílchez i Adriana Delgado de la seva “obligació d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada, advertint-los de les eventuals responsabilitats, inclosa la penal, en les quals poguessin incórrer”.


Aquest mateix dijous Torrent i la resta de la Mesa han rebut la notificació en la qual se'ls informa de les possibles responsabilitats en les quals poden incórrer si no paren iniciatives contràries a les resolucions del tribunal de garanties. Fonts parlamentàries han indicat que tots han rebut i signat la notificació a excepció dels membres de JxCat. Els junteros Costa i Campdepadrós han atès al secretari judicial del TSJC, “però no han recollit la notificació”.


   ​La consellera de Salut critica el 'escrache' en el CAP Les Corts i Espot es defensa