​El Govern espanyol respon a Aragonès per qualificar de “vergonya” l'actuació de la Guàrdia Civil

|


Aragonès (Parlament)


Pere Aragonès, vicepresident de la Generalitat. Font: Parlament


El Govern de Pedro Sánchez defensa a la Guàrdia Civil de l'atac de la Generalitat. El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha contestat al vicepresident del Govern de Torra, Pere Aragonès, que va titllar de “vergonya” el discurs del cap de l'Institut Armat a Catalunya, Pedro Garrido.


El també conseller d'Economia va acusar la Benemèrita de posicionar-se políticament en la celebració de la seva patrona per les paraules de Garrido sobre la sentència del 1-O i el Procés: “Es demana neutralitat per part de la Junta Electoral Central (JEC) a uns governs que estan triats per la ciutadania sobre la base de programes polítics, però calla davant d'uns comandaments de la Guàrdia Civil que prenen partit a favor d'una determinada ideologia. És una vergonya”.


“Ja sabem que el 'Todo por la Patria' s'assembla molt al 'Ahora España' de determinats partits que ho utilitzen en campanya”, va etzibar Aragonès al Parlament, en al-lusió als lemes de l'Institut Armat i del PSOE. En declaracions als mitjans, Ábalos li ha contestat que “el concepte de la vergonya s'ha perdut” i li ha dit que aquesta “no és la manera de parlar d'un cos de seguretat de l'Estat”.


   ​Calvo ataca a Torra per defensar la desobediència civil a Catalunya